TOMBUL BİBER 500 GR
TURŞUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Turşunun insan sağlığı açısından faydalarından bazıları şunlardır:
* Turşu yüksek miktarda lif içerir. Özellikle yemekle beraber yenildiğinde mideyi tok tutmaya yardımcı oluyor, insülin salınımı dengelerken ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
* Turşu, bağırsak sağlığı için önemli olan probiyotik adı verilen iyi bakterilerle doludur ve sindirime yardımcı olur.
* Turşu K vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Bu vitaminin, kanın pıhtılaşması, kemiklerimizin kalsiyum emilimi ve kullanımı ve bu kalsiyumu arterlerimizden uzak tutma gibi bir dizi önemli görevi vardır.
* Turşuda bulunan sirke kaynaklı asetik asitin vücutta yağ depolamasını önlediği kanıtlanmıştır. Turşu hem metabolizmayı hızlandırıcı etkisi hem kabızlığa karşı etkili olması hem de düşük kalorili olmasından dolayı diyet yapanlarda kilo vermeye yardımcı oluyor.
* Turşu sağlıklı görmeyi desteklemeye yardımcı olan A vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, A vitamini bağışıklık sisteminiz için de önemli faydalar sağlar.
* A vitamininin yanı sıra turşu, kalsiyum seviyelerini düzenleme yeteneği nedeniyle osteoporozun önlenmesine yardımcı olan K vitamini içerir.
* Bir araştırmaya göre, turşu suyu içen sporcularda, su içen sporculara göre kas krampları daha kısa sürüyor.
* Turşunun grip, soğuk algınlığı semptomlarını azaltıcı, yani pediyatrik bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olabileceğine dair çalışmalar mevcuttur.
* Hamile kadınlar, özellikle hamileliğin ilk dönemlerinde karşılaşılan bulantı sorununu turşu ile çözerek rahatlayabilir. Normal zamanlarda bulantı yaşayanların da turşu ile bu bulantıyı giderebilmesi mümkündür.
ÖNEMLİ NOT: Turşu ve suyu tuzlu ve asitli olduğundan aşırı tüketilmemesi çok önemlidir. Özellikle tansiyon, böbrek ve mide sorunu yaşayanlar turşu ve turşu suyu tüketiminde çok dikkatli olmalıdır.